DFN project is a contribution to improving the situation in the tourism sector by using existing potentials - festivals

Eng | Srb

O DFN PROJEKTU

Koliko energije, kreativnih rešenja, veštine, iskustva, znanja i profesionalnog kadra je neophodno da bi se organizovao jedan spektakularan javni događaj, poput fantastičnih festivala koje obožavamo – Berlinale, Siget, Glostonberi, Sandens, Roterdam, SXSW, DEAF i mnogi drugi? I koliki je uticaj jedne ovakve manifestacije na grad, region, kulturu, privredu, porast turizma i imidž jedne zemlje?!

Projekat Dunavska festivalska mreža (DFN) upravo želi da naglasi ključnu ulogu festivala i kreativnih industrija za razvoj turizma i ekonomije sa akcentom na dunavski region Srbije. Tokom realizacije seta aktivnosti DFN namerava da predstavi kulturni potencijal zemlje kroz festivalske manifestacije i njihov uticaj na ekonomsko stanje i razvoj turizma. U ovoj nameri, kao partneri, udružila su se tri festivala koja okupljaju izuzetno veliki broj posetilaca iz zemlje i sveta - muziči festival EXIT, festival kreativnosti Mikser i filmski festival Cinema City.

Projekat je podržala EU i Austrijska razvojna agencija (ADA) u okviru programa za Socio-ekonomski razvoj dunavske regije u Srbiji.

Osnovni ciljevi projekta, i izazovi pred kojima se nalaze tri poznata festivala, jesu promocija festivala kreativnih industrija kao važnih kulturnih i turističkih proizvoda i umrežavanje i jačanje profesionalnog kadra koji se bavi organizacijom festivala u dunavskom regionu Srbije.

Cinema City, Exit & Mikser pozivaju vas da ispratite uzbudljiva dešavanja pod okriljem Dunavske festivalske mreže, i postanete deo festivalske energije koja doprinosi pozitivnom imidžu regiona!