DFN project is a contribution to improving the situation in the tourism sector by using existing potentials - festivals

Eng | Srb

EXIT FESTIVAL /

Music Festival / Petrovaradin Fortress
Novi Sad, Serbia

EXIT FESTVAL

EXIT je višestruko nagrađivani festival koji se svakog leta održava u Novom Sadu (Srbija) na Petrovaradinskoj tvrđavi, koju mnogi smatraju jednom od najboljih festivalskih lokacija na svetu. EXIT je jedinstven u svetu festivala jer je osnovan kao studentski pokret koji se borio za mir i demokratiju u Srbiji i na Balkanu. EXIT je neprofitna organizacija koja i dan-danas ima jaku socijalnu misiju usmerenu ka stvaranju podrške mladima na Balkanu.

EXIT je dva puta bio nominovan za „Najbolji prekomorski festival“ – 2007. godine, kada je i osvojio nagradu, i 2013. godine. Ovaj festival se takođe pet puta nalazio u užem izboru za jednu od najznačajnijih svetskih festivalskih priznanja, nagradu za „Najbolji veliki evropski festival“, koju je i osvojio 2013. godine.

EXIT nastavlja da privlači ogromnu medijsku pažnju i stiče priznanja. Jedno od priznanja je stiglo od internacionalnog izdanja CNN-a, koji je uvrstio EXIT na listu devet najboljih festivala na svetu, dok je „The Guardian“ proglasio EXIT najboljim festivalom na svetu za 2006. godinu i najboljom turističkom destinacijom u 2008. godini.  Britanski nedeljnik „The Sun“ je uvrstio EXIT na listu osam najboljih festivalskih destinacija za 2012. godinu, dok je maju 2013. godine „Euronews“ u članku o vodećim svetskim festivalima uvrstio EXIT među deset najboljih evropskih festivala za tu godinu. Više informacija na exitfest.org