DFN project is a contribution to improving the situation in the tourism sector by using existing potentials - festivals

Eng | Srb

CINEMA CITY FESTIVAL /

Cinema City Film Festival
Novi Sad, Serbia

Cinema City

Cinema City IFF je međunarodni filmski festival koji se godišnje održava u Novom Sadu. Tokom osam dana Novi Sad postaje grad – festival, sa bogatim filmskim, muzičkim i akademskim programom. Programski festival predviđa tri segmenta, Cinema City Filmovi, PRO i Muzika, koji se odvijaju na 10 atraktivnih gradskih lokacija.

U okviru programa Cinema City  filmovi, tokom festivala prikaže se više od 100 ostvarenja nezavisne produkcije. Posebna pažnja u okviru filmskog programa usmerena je na promociju mladih filmskih autora iz zemlje, regiona i sveta.   PRO sekcija filmskog festivala Cinema City namenjena je filmskim autorima i profesionalcima iz zemlje i regiona, a postoji sa ciljem pružanja podrške edukaciji, umrežavanju i saradnji ljudi koji čine sadašnjost i budućnost domaće i regionalne kinematografije.

Cinema City Muzika je deo festivala koji čine fantastične žurke otvaranja i zatvaranja, koncerti i propratna muzička dešavanja tokom festivala, na kojima su nastupali neki od najznačajnijih domaći i svetskih DJ-eva i muzičara.  Tokom prethodnih izdanja, Cinema City posetilo je više od 2500 uglednih filmskih profesionalaca iz celog sveta, oko 300.000 ljubitelja filma, dok je prikazano više od 600 filmova. Festival je imao čast da ugosti odbor Evropske filmske akademije, svetski značajne reditelje, producente, scenariste, glumce, filmske profesionalce poput Giljerma Arijage, Džulijet Luis, Bele Tara, Šarunasa Bartasa, Nika Pauela, Bruna Šatelina, Lorons Hersberg, kao i brojne domaće i regionalne filmske zvezde. Više informacija na cinemacity.org

CONTACT
office@cinemacity.org
Phone: +381 21 546845
Bogoboja Atanackovica 8, 
21000 Novi Sad